Valamar Riviera odgađa milijunske investicije zbog neizvjesne fiskalne politike

Foto: Valamar

VALAMAR Riviera, jedna od najvećih hotelskih kompanija koja djeluje u Hrvatskoj, objavila je da odgađa planirane investicije za 2018. godinu.

Razlog je neizvjesna fiskalna politika.

"Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču sukladno odredbi članka 459. Zakona o tržištu kapitala i članka 2. Pravilnika o objavi povlaštenih informacija koje se neposredno odnose na izdavatelja te o određivanju opravdanih interesa izdavatelja u svrhu neobjavljivanja, objavljuje odgodu investicije u Valamar Pinia Family Suites u Poreču planirane za 2018. godinu.

Društvo je odgodilo ulaganje u Valamar Pinia Family Suites radi neizvjesne fiskalne politike za investiture u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije. Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu Društvo će donijeti krajem studenog 2017. godine", stoji u kratkom priopćenju.

Valamar Riviera objavila je sredinom prošle godine strategiju poslovanja do 2020. godine. Tada je najavljeno da će realizirati investicije vrijedne od 1,5 do 2 milijarde kuna. Ovom odlukom navedeni ambiciozni plan dolazi u pitanje.

Spomenimo da je i Valamar Riviera pet puta zaredom proglašena Dionicom godine po izboru Zagrebačke burze. Posljednji put to se dogodilo u prosincu prošle godine.

"Veliko nam je priznanje da javnost već pet godina zaredom prepoznaje Valamar Rivieru kao jednu od predvodnica rasta i razvoja turističkog sektora te tržišta kapitala u Hrvatskoj. Nagrada koju smo osvojili u ovako jakoj konkurenciji potvrda je naše izvrsnosti u poslovanju, ali i visokih standarda u komunikaciji i izvještavanju, koje smo ove godine dodatno unaprijedili organizacijom Dana investitora. Naša kompanija prepoznata je kao lider u stvaranju nove vrijednosti za dioničare, povećanju tržišne kapitalizacije i osiguranju atraktivne i dugoročno održive dividende, na čemu ćemo i dalje raditi. Zahvaljujemo se svima na odabiru najveće turističke kompanije u Hrvatskoj za Dionicu godine – za nas je to snažna motivacija da ostanemo najbolji“, istaknuo je tada Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.

Pročitajte više