Vanđelić prozvao Bačića zbog afere Kampovi. Bačić mu odgovorio

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Potpredsjednik vlade i ministar Branko Bačić (HDZ) rekao je danas da ga je razveselilo što je na predizbornom skupu HDZ- a, koji je održan jučer u Splitu, bilo puno mladih i branitelja koji su ih podržali.

Bačić je naglasio da je Hrvatska u osam proteklih godina bolja i uređenija država jer je "grade srcem i znanjem", da su posebno koncentrirani na jug Hrvatske gdje razvijaju velike projekte te je uvjeren da će u 9. i 10. izbornoj jedinici ostvariti sjajan rezultat. 

"Jučerašnji dan je pokazao snagu HDZ- a i povjerenje koje imamo od sugrađana. Naš skup je još jednom dokaz da smo u Dalmaciji kući kao nitko drugi. Tu najsnažniji, građani nam ovdje konstantno daju povjerenje, a tako će biti i u srijedu, 17. travnja kada očekujemo da ćemo ostvariti odličan rezultat i nastaviti treći mandat", poručio je Bačić.

Bačić o aferi Kampovi

Predsjednik splitskog HDZ- a Tomislav Šuta je ustvrdio da su na skupu dokazali svoju snagu i zajedništvo, što je najbitnije, "ali i emociju koja je zavladala Splitom". Poručio je da kao stranka nude stabilnost, razvoj, sigurnost i međunarodni ugled te da vjeruje kako će se povjerenje građana prema njima pokazati na izborima i da će HDZ pobijediti.

Za kaznenu prijavu koju je protiv njega DORH-u jučer podnio predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić zbog "afere Kampovi", Bačić je rekao da, "osim pokušaja pridobivanja medijske pozornosti na račun HDZ-a i njega, osobno nema drugo što za reći". 

"Riječ je o osobi koja je iz obnove Zagreba izašla prije nego što je u nju ušla pa, prema tome, tu drugih komentara nemam. U izbornoj kampanji tri dana pred izbore, kada su političke stranke neprepoznatljive na političkom tržištu i kada vas nitko ne primjećuje u javnosti, onda se pokušava dobiti mrvicu medijske pozornosti napadom na one koji su najjači i koji su se dokazali, pa i u obnovi", rekao je Bačić.

Boban: Gradom treba prošetati uzdignute glave

Na pitanje novinara kako u HDZ-u gledaju na činjenicu da je tijekom sinoćnjeg skupa HDZ-a na Gatu sv. Nikole zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević zvao policiju zbog narušavanja javnog reda i mira, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je odgovorio da ne zna je li to bila njegova procjena ili egzaktno mjerenje buke. 

Nastavio je da kao stariji kolega mlađem poručuje da prestane biti alat u rukama loših ljudi koji su trgovinom sebi već osigurali pozicije u Zagrebu. "Doći će svibanj 2025. i vjerojatno je siguran da više neće biti na toj poziciji, ali gradom treba prošetati uzdignute glave, treba se sretati s ljudima i građanima bez obzira na kojem mjestu i poziciji bio", dodao je Boban.

Šuta je pak dodao da mu se čini da su dogradonačelniku možda himna i ostale domoljubne pjesme bile previše glasne i da "jednostavno čovjek to ne voli". Još je rekao da je to što je napravljeno presedan i vraćanje u vremena protiv kojih su se hrvatski branitelji borili te dodao da su Ivošević i Puljak zloupotrijebili svoj položaj.

Pročitajte više