varaždin - hrvatska demokratska seljačka stranka predstavila program

Hrvatska demokratska seljačka stanka (HDSS) izlazi na izbore u sedam izbornih jedinica, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena lista i program stranke.

Nositelj liste i prvi na listi u III. izbornoj jedinici Ivo Lončar rekao je kako je ušao u politiku u trenutku kad je "izgnan s posla". "Na listu sam ušao da fizički spasim život, a on mi je inače nekoliko puta bio ugrožen zbog britkog jezika", naveo je Lončar.

Komentirajući stranačke slogane, Lončaru je SDP-ovo "Da za Hrvatsku" ironično jer su, kaže, SDP-ovi "prethodnici ubijali", a HDZ-ovo "Pokrenimo Hrvatsku" nema puno smisla "kad se zna da je HDZ u deset godina doveo Hrvatsku na rub provalije". HSS nema veze sa radićevštinom, a njihov slogan "Volim Hrvatsku", ocijenio je Lončar, u suprotnosti je s djelovanjem HSS-ova ministarstva poljoprivrede, koje je kao nikada u povijesti, "opljačkalo seljake".

Sada se s nešto više od milijardu kuna poticaja želi na brzinu kupiti seljačke glasove, kaže Lončar, ustvrdivši da je istodobno od početka 2000. godine uvezeno hrane u vrijednosti od čak 25 milijardi kuna, te da je socijalističke poljoprivredne kombinate država sanirala s četiri milijarde kuna.

"Kao i uvijek na izborima unatrag 13 godina, birači u Hrvatskoj glasovat će protiv. Ovog puta protiv nemoralne i nedostojne koalicije stranaka koje spaja samo interes i ortakluk", rekao je Ivo Lončar i dodao kako je geslo HDSS-a "Kruh za čovjeka" koji je ujedno u središtu pozornosti ove stranke.

(Hina) mzag dd

Pročitajte više