varaždin: otvorena izložba slika miroslava šuteja

U prostoru varaždinskoga Staroga grada i kuli stražarnici večeras je otvorena izložba slika na platnu Miroslava Šuteja.L

Izložbu, koja će biti otvorena do 12. siječnja 2003., priredili su varaždinski Gradski muzej i galerija ´Garestin´, a oblikovala ju je povjesničarka umjetnosti i ravnateljica Muzeja Ljerka Šimunić.

Predstavljajući umjetnika i njegovo djelo, Ljerka Šimunić je kazala da Šuteja poznajemo kao umjetnika crteža i grafika, a večeras se predstavio slikama akrilika na platnu velikoga formata 140 x 140 cm. Slike su stilizacija keramičke pločice iz 1985. za koji rad je Šutej dobio godišnju nagradu ´Vladimira Nazora´. Izložbu je otvorio gradonačelnik Ivan Čehok.

Miroslav Šutej diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 1961. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i profesor na zagrebačkoj Akademijih likovne umjetnosti, te na Širokom Brijegu u BiH. Do sada je priredio oko 200 samostalnih i izlagao na više od tisuću skupnih izložaba u poznatim svjetskim galerijama i muzejima.



Pročitajte više