varaždin: otvorene prostorije centra za socijalnu skrb

U Varaždinu je danas otvoren dograđeni dio varaždinskog Centra za socijalnu skrb koji se na 160 četvornih metara sastoji od osam prostorija za stručne radnike, čajne kuhinje i dvaju sanitarnih čvorova, u što je uloženo 670.000 kuna.

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović u toj je prigodi kazao da će se novim dijelom unaprijediti stručni rad s korisnicima, jer su djelatnici do sada radili na trima mjestima.

Dogradnju Centra sufinancirali su Ministarstvo rada i socijalne skrbi i grad Varaždin. Novom je prostoru potrebna još uredska oprema, za koju će se izdvojiti oko 200.000 kuna.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je da je za grad važno da Centar ima primjerene prostorije u kojima djelatnici mogu kvalitetno raditi, pa je i grad spremno sufinancirao dogradnju. Župan Zvonimir Sabati kazao je, pak, da je iz županijskog proračuna za socijalne potrebe ove godine izdvojeno oko 1,5 milijuna kuna.

Varaždinski Centar za socijalnu skrb za svoj će rad, a posebno za doprinos u prihvatu prognanika i izbjeglica, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada u petak primiti i plaketu.

Pročitajte više