Varaždinska policija traga za dvije žene. Jedna ukrala parfeme, druga novac

Varaždinska policija izvijestila je kako je jedna žena optužena za kražu 20-ak parfema, a druga da je prevarila 47-godišnjaka.

Ukrala parfeme vrijedne 1400 eura

Kako je izvijestila policija u utorak, 12. prosinca, u jednoj trgovini u sklopu trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznata ženska osoba je otuđila 20-ak komad raznih parfema, ukupne vrijednosti od oko 1 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Prodavao klizaljke pa ostao bez 2000 eura

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 47-godišnjaka da je prevaren od strane nepoznate osobe. On je, prema prijavi, na jednoj društvenoj mreži oglasio prodaju klizaljki te mu se na oglas javila ženska osoba zainteresirana za kupnju istih.

Prema dogovoru, ona mu je putem e-maila poslala poveznicu s lažno kreiranom stranicom i logom jedne kurirske službe s poveznicom na koju je on upisao podatke svoje bankovne kartice te potom radi „provjere“ kartice autorizirao dvije transakcije. Nakon toga mu je s računa skinuto oko 2 000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela, izvijestila je policija.

Pročitajte više