Varaždinski otpad do kraja mjeseca odvozit će se na odlagalište u Turčinu

Varaždinski otpad danas se odvozio na odlagalište u Turčinu u općini Gornji Kneginac, jer je, po riječima varaždinskog dogradonačelnika Zlatka Horvata, Općinsko poglavarstvo Kneginca donijelo odluku da će, iako je istekao stari ugovor između Varaždina i Kneginca, odlagalište po starom raditi do kraja ovog mjeseca, do kada bi trebao biti postignut i konačan dogovor o njegovu radu i sanaciji. L

U tih bi mjesec dana općina, grad, županija i resorno ministarstvo trebali proučiti novi općinski prijedlog ugovora te konačno i potpisati ugovor o radu i sanaciji odlagališta u Turčinu.

Jučer je brklja na odlagalištu u Turčinu bila spuštena te kamioni varaždinskoga komunalnog poduzeća nisu mogli odložiti smeće.

Međutim, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika općine s varaždinskim županom Zvonimirom Sabatijem, predstavnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški najavio je da će se smeće u utorak opet odvoziti na odlagalište u Turčinu.

Inače, gradu Varaždinu 1. veljače istekao je stari sedmogodišnji ugovor s općinom Gornji Kneginec o odlaganju otpada. Prijedlog novog ugovora iz Gornjeg Kneginca dostavljen je varaždinskom Poglavarstvu jučer i po njemu odlagalište u Turčinu radilo bi još pet godina, a mještani zahtijevaju da se ono zatvori već dogodine.

(Hina) xmzag ydd

Pročitajte više