Varaždinski policajci ulovili i uhitili 33-godišnjeg kradljivca bicikla

Foto: 123rf, screenshot: Google Maps/Street View

ANALITIČKIM pristupom i proaktivnim postupanjem policijskih službenika jučer, 8. rujna oko 20.40 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Varaždinu uočena je nepoznata muška osoba koja upravlja na biciklu, a koja bi odgovarala osobnom opisu počinitelja kaznenih djela razbojništava.

Postupajući prema muškarcu, isti se dao u bijeg u smjeru ulice Marije Jurić Zagorke te je sustignut od strane policijskih službenika i uhićen na mjestu događaja. Utvrđeno je da se radi o muškarcu starosti 33 godine, javlja PU varaždinska.

Nad osumnjičenim muškarcem policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje. Kako se sumnja, isti je imao namjeru počiniti novo kazneno djelo razbojništva, a istraživanjem je utvrđeno da je počinio razbojništvo 10. kolovoza u trgovini u ulici Matka Laginje, 19. kolovoza izvršio je razbojništvo u kladionici u Zagrebačkoj ulici i 6. rujna je izvršio razbojništvo u pekarnici u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu.

Počinjenim razbojništvima počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, te su ga danas u 20.35 sati predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.
 

Pročitajte više