Varteks zatražio potporu za očuvanje radnih mjesta, smanjena proizvodnja zbog korone

Foto: Pixsell/Marko Prpic

UPRAVA Varteksa danas je izvijestila da joj se zbog utjecaja epidemije koronavirusa proizvodnja odvija uz smanjeni kapacitet i da je predan zahtjev Hrvatskom zavod za zapošljavanje za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta.

Ta varaždinska tekstilna tvrtka izvijestila je na Zagrebačkoj burzi o dodatnim utjecajima krize uzrokovane virusom Covid-19 na njezino poslovanje te poduzetim mjerama radi održavanja likvidnosti, gospodarske aktivnosti i zadržavanja zaposlenosti.

Varteks je izvijestio da mu je proizvodnja odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika i da je započela proizvodnja zaštitnih maski, od čega će se prvih 70.000 komada donirati Civilnoj zaštiti i MUP-u.

Otežana isporuka repromaterijala iz Italije

Također, predao je zahtjev HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta, kao i zahtjev Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja, dok je u dogovoru s dobavljačima smanjena dinamika isporuka sirovina i repromaterijala prema novom planu proizvodnje.

Iz Varteksa su još sredinom ožujka izvijestili da su im zbog epidemije u padu prihodi od prodaje u maloprodajnim trgovinama i da je usporena i otežana isporuka repromaterijala od strane dobavljača repromaterijala koji se nalaze u Italiji.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više