"Dramatičan porast demonske aktivnosti": Vatikan u panici, kažu da im fali egzorcista

Foto: Ilustracija
 
VATIKAN će ovog mjeseca održati obuku svećenika za egzorcizam, nakon što je proglašeno "izvanredno stanje" zbog sve više prijava o demonskim aktivnostima, pišu svjetski mediji.
 
Između 16. i 21. travnja u Rimu će se održati tečajevi egzorcizma za svećenike nakon što je proglašeno "izvanredno stanje" zbog velikog porasta demonskih aktivnosti, piše Daily Mail. "Temelj obuke bit će molitva za oslobađanje duša od zlih duhova".
 
"500.000 vjernika svake godine zatraži egzorcizam samo u Italiji"
 
Vijest o porastu demonskih aktivnosti i opsjedanja objavljena je nakon što je Vatikan porekao da je papa Franjo ustvrdio kako pakao ne postoji. Novinar Eugenio Scalfari optužen je za iskrivljavanje papinih riječi kada je objavio njegovu izjavu u kojoj stoji: "Pakao ne postoji, postoji samo nestanak grješnih duša."
 
Međunarodna udruga egzorcista, koju podupire Vatikan, proglasila je izvanredno stanje nakon velikog porasta zahtjeva za egzorcizmima. Vatikanski radio objavio je izjavu svećenika Benigna Palille, koji je rekao da oko 500.000 vjernika zatraži egzorcizam svake godine samo u jednoj državi, Italiji.
 
"Dramatičan porast demonske aktivnosti"
 
Palilla je za porast zahtjeva za egzorcizmom okrivio porast potražnje za uslugama kao što su gatanje i tarot: "Takve prakse otvaraju vrata vragu i demonskom opsjedanju."
 
Najistaknutiji irski egzorcist Pat Collins u siječnju je pozvao na obučavanje više svećenika za egzorcizam zbog "dramatičnog porasta demonske aktivnosti". Izjavio je da se potražnja za njegovim uslugama višestruko povećala u posljednjim godinama. Dodao je da svećenici također trebaju naučiti razlikovati znakove psihičke bolesti od opsjednutosti demonima. 

Pročitajte više