Vatikan otklonio dileme vjernicima: Vanzemaljci su naša braća i moguće je da postoje

NA KRAJU vatikanske konferencije o astrobiologiji, najbolji crkveni astronom otac Jose Gabriel Funes rekao je kako su pitanja o životu izvan Zemlje potpuno ispravna i vrijedna razmatranja.

"Život izvan Zemlje je moguć, iako još ne postoji dokazi da on zaista i postoji", rekao je Fuentes nakon konferencije. Na njoj je vatikanska Akademija znanosti okupila fizičare, kemičare, astronome, biologe i geologe iz cijelog svijeta kako bi raspravljali o svojim istraživanjima i pronalascima. Službeni zaključak delegata je da postoji mogućnost da u Mliječnom putu ima na milijune planeta na kojima bi moglo biti života, a ona je samo jedna od milijardi galaksija u svemiru.

Vatikan tvrdi da katolička doktrina nije nespojiva sa teorijom evolucije. Fuentes je i ranije isticao mogućnost da u svemiru "nismo sami". U prošlogodišnjem intervju je rekao kako se postojanje inteligentnih bića koje je stvorio Bog izvan Zemlje ne može dovesti u sukob sa našom vjerom. "Ako ljude sa Zemlje možemo nazivati svojom braćom i sestrama, zašto ne bi mogli braćom nazivati i bića sa drugih planeta", upitao je Fuentes koji je Vatikansku zvjezdarnicu preuzeo 2006. godine.

Pročitajte više