Ruski veleposlanik: Brodosplit bi mogao graditi brodove za rusku komercijalnu flotu

Foto: Hina

VELEPOSLANIK Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov je za posjeta Brodosplitu najavio nove mogućnosti suradnje  tako da se splitsko brodogradilište angažira na izgradnji brodova za obnovu ruske komercijalne, odnosno civilne flote, priopćeno je iz Brodosplita.

"Jedna od takvih mogućnosti je program obnove ruske komercijalne, odnosno civilne flote, a Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu", rekao je veleposlanik Azimov.

Kako se također navodi u priopćenju, ruski je veleposlanik istaknuo kako njegova zemlja vidi Brodosplit kao partnera, to jest kao jedno od brodogradilišta koje sigurno zadovoljava sve potrebne kriterije.

Veleposlanik Azimov, u čijoj je pratnji bio počasni konzul Ruske Federacije u Hrvatskoj Josip Eterović, posjetio je u srijedu Brodosplit i razgovarao s predsjednikom Uprave splitskog brodogradilišta Tomislavom Debeljakom i direktoricim prodaje u toj tvrtki Teutom Duletić.

"Oni su upoznali veleposlanika Azimova s proizvodnim mogućnostima Brodosplita, predstavili neke od novijih projekata te su iznijeli planove razvoja, i kroz obilazak škvera pokazali trenutne aktivnosti", navodi se u priopćenju Brodosplita.

Debeljak se osvrnuo na tradcionalno dobre odnose splitskog brodogradilišta s kompanijama iz Ruske Federacije poput nedavnog posjeta, kako stoji u priopćenju, najveće ruske državne tvrtke za vanjsku trgovinu brodovima i brodskom opremom  "Sudoexport".

"U  ruskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita, jer je  u razdoblju od 1965. do danas splitsko brodogradilište za ruske naručitelje isporučilo 56 brodova pa se može reći da se kroz uspjeh naših brodova ogleda i kvaliteta ruskih tvrtki", istaknuo je Debeljak.

Ruski veleposlanik Azimov je za nastupnog posjeta Splitu razgovarao i s gradonačelnikom Ivom Baldasarom.

Pročitajte više