Veleposlanik Srbije u SAD-u: Želimo da NATO preuzme kontrolu nad sjeverom Kosova

Foto: A.K./PIXSELL

Veleposlanik Srbije u Washingtonu, Marko Đurić, izjavio je da je jedini put koji Srbija vidi kao "put naprijed" da NATO snage preuzmu kontrolu nad sjeverom Kosova. 

"Iako će vam ovo možda zvučati čudno što to čujete od veleposlanika Srbije, ali jedini put naprijed koji vidimo jest da tražimo NATO da preuzme nadležnost na sjeveru Kosova umjesto Kurtijevih specijalnih snaga", izjavio je Đurić za Newsmax, prenosi Danas.rs.

"Također zahtijevamo nezavisnu internacionalnu istragu o tome što se dogodilo, jer napadnut je srpski manastir, tri Srbina su stradala, kao i jedan kosovski policajac koji prema postojećim sporazumima nije trebao biti ovdje", rekao je.

Dodao je kako je kosovski premijer Albin Kurti slanjem svojih specijalaca na sjever Kosova "počinio nasilje nad postojećim sporazumima."

"Ne želim nagađati tko stoji iza incidenta i napada, samo želim reći da su tri kosovska Srbina nažalost mrtva. To su lokalni ljudi. Ništa od ovoga se nije dešavalo dok aktualni premijer Kosova nije došao na vlast", zaključio je.

Pročitajte više