Velika potraga za čovjekom kod Vrbovca, dignut helikopter. Susjedu je opalio sjekirom

Ilustracija: Josip Regovic/PIXSELL

POLICIJA cijelo popodne na području Vrbovca traga za muškarcem. 

Na terenu su sve raspoložive policijske snage, a podignut je i helikopter. 

Muškarac u ranim četrdesetim godinama se trenutno skriva na širem području Vrbovca, a sumnja se na to da je negdje na potezu između Celina, Cerja i Topolovca. Ima sivu majicu i plavu trenirku, visine je do 190 cm te je jače fizičke građe.

Iz policije uvjeravaju da građani ne trebaju biti zabrinuti jer osoba nije naoružana te mole građane da se, ako imaju neku informaciju o navedenoj osobi, jave u PP Vrbovec, na broj 01/2791-124.

Bacio smeće susjedi u dvorište pa je opalio sjekirom

Kako je doznao Index, sve je krenulo kada je muškarac starijoj susjedi bacio smeće u dvorište. Nakon što mu je ona to smeće vratila nazad, vratio se sa sjekirom i njome je opalio. 

Starica je u bolnici, no kako doznajemo, ne radi se o po život opasnim ozljedama. 

Muškarac, koji je navodno psihički bolestan, dao se u bijeg, no policija tvrdi - nenaoružan. 

Za njim i dalje intenzivno tragaju policajci na tlu, kao i policijski helikopter. 

Priopćenje policije

Naknadno su se o svemu iz policije oglasili s dodatnim informacijama objavivši kako je riječ o pokušaju teškog ubojstva zbog narušenih međusjedskih odnosa.

"Danas, 7. kolovoza oko 9.40 sati u Vrbovcu, nakon prethodnih nesuglasica i verbalnog sukoba, 41-godišnjak je oštrim predmetom napao i fizički ozlijedio 78-godišnjakinju. Ozlijeđenoj osobi je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da se radi o lakim ozljedama.
 
Nakon zaprimljene dojave i dolaska na mjesto događaja, sve raspoložive policijske snage tragaju za počiniteljem koji se najvjerojatnije nalazi u psihički rastrojenom stanju", priopćila je Policijska uprava zagrebačka. 

 

Pročitajte više