Gračac pod vodom, poduzimaju se mjere obrane od poplava

Foto: Čitatelj Indexa

ZBOG velike količine oborina na području Gračaca Županijski centar 112 Zadar danas je zaprimio informaciju o nadiranju podzemnih voda, a načelnica Stožera civilne zaštite aktivirala je uži sastav Stožera CZ-a Općine Gračac zbog preventivnih aktivnosti obrane od poplave. Zbog velike količine oborina došlo je do izlijevanja rijeke Otuče iz korita.

O svim dojavama obaviještene su i upućene na teren nadležne službe, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. Trenutno se poduzimaju mjere obrane od poplava, kao što su kopanje odvodnih kanala, priprema odvodnih pumpi i vreća s pijeskom. U radu Stožera CZ-a Općine Gračac aktivno sudjeluju i djelatnici Službe civilne zaštite Zadar.

✔️U radu Stožera civilne zaštite Općine Gračac aktivno sudjeluju i djelatnici Službe civilne zaštite Zadar ➡️ trenutno se poduzimaju mjere obrane od poplava 👉kao što je kopanje odvodnih kanala, priprema odvodnih pumpi i vreća s pijeskom.

Objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH u Nedjelja, 14. svibnja 2023.

Onečišćenje rijeke Zrmanje uslijed veće količine oborina

Ravnateljstvo CZ-a priopćilo je da je ŽC 112 Zadar zaprimio i informaciju o onečišćenju rijeke Zrmanje nastalom uslijed veće količine oborina na dijelu od Obrovca prema Novigradskom moru. Obaviješteni su djelatnici Hrvatskih voda i dežurna vodopravna inspektorica.

Pročitajte više