Veliki ukrajinski napad dronovima na Rusiju. Pogođeno skladište goriva i trafostanice

Screenshot: X

Ukrajina je sinoć lansirala dronove na osam ruskih regija pogodivši skladište goriva i tri trafostanice, rekao je danas ukrajinski obrambeni izvor. "Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks", rekao je izvor.

Ukrajina zadnjih tjedana sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu. Kijev je obećao da će borbe prenijeti na ruski teritorij jer Rusija neprestano bombardira njegov teritorij. Napad je bio "zajednička operacija" ukrajinske sigurnosne službe SBU, vojno-obavještajne službe i oružanih snaga, rekao je izvor. 

 

Rusi tvrde da su srušili dronove, ali...

Guverner zapadne regije Smolensk rekao je da je Ukrajina u ranim jutarnjim satima lansirala dronove na "naftno i energetsko postrojenje", dodajući da ono nije zatvoreno. "Snage protuzračne obrane srušile su letjelice", rekao je guverner Vasilij Anohin. "Međutim, zbog pada dijelova letjelica zapalili su se rezervoar goriva i maziva."

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je tijekom noći presrelo 50 dronova, uključujući jedan iznad regije Smolensk, ne ulazeći u pojedinosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.