Veliko nevrijeme u Dubrovniku: Urušen dio obale u staroj gradskoj luci

ZBOG velikoga nevremena, koje je jutros zahvatilo Dubrovnik, urušena je spojna obala između velikoga i malog mola u staroj gradskoj luci u Dubrovniku.

Stara gradska luka već je desetak godina teško oštećena, a početkom studenoga potpisan je ugovor o sanaciji između Županijske lučke uprave u čijoj je nadležnosti stara gradska luka, ´Dom izgradnje´ iz Dubrovnika i tvrtke Postamenat iz Dubrovnika, a prva faza sanacije počela je sredinom studenoga prošle godine. Cjelokupna investicija iznosila je 3.100.000 kuna, a predviđen rok završetka radova je 120 dana.

Gradonačelnica Dubravka Šuica izjavila je da se sa sanacijom trebalo početi puno prije, te da će to možda potaknuti izmjenu zakona tako da gradovi dobiju nadležnost nad svojim lukama. Dodala je kako vjeruje da će radovi na sanaciji biti uspješno nastavljeni.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Niko Dupčić kazao je kako će se sanacija, unatoč urušavanju, nastaviti i da neće utjecati na prihvat brojnih turista na kružnim putovanjima.

Olujno jugo praćeno kišom velike je probleme stvorilo i stanovnicima Rijeke Dubrovačke i lapadske obale. Zbog plime more je ulazilo u kuće na obali i pritom prouzročilo velike štete.

Zamjenik dubrovačke gradonačelnice Srećko Kljunak rekao je da će ove godine biti izrađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju lapadske obale, da bi radovi trebali početi 2004. godine, te da bi cjelokupna investicija stajala osam milijuna kuna.

Pročitajte više