Venezuelska policija ispalila 50 gumenih metaka u lice tinejdžera, oslijepila ga

Screenshot: YouTube/Caraotadigital.net

TINEJDŽER je izgubio vid na oba oka nakon što mu je venezuelska policija, tijekom prosvjeda koji se održao 2. srpnja u gradu San Cristobalu, ispalila u lice veću količinu gumenih metaka, javlja CNN.

Liječnici koji su pokušali spasiti vid Rufoa Chacona rekli su da su mu u lice ispaljena 52 gumena metka, od kojih je 16 doletjelo ravno u oči.

"Želim ponovno moći gledati“

U policijskom izvješću o istrazi nesreće stoji kako su državne sigurnosne snage prisilno i bez upozorenja toga dana zaustavile prosvjednike. Prilikom spomenutog incidenta, ozlijeđene su još dvije maloljetne osobe. Jedan od njih bio je i Chaconov mlađi brat, Adrian (14), kojeg je policija palicom udarila u glavu.

Obojica tinejdžera prosvjedovala su sa svojom majkom, Adrianom Parada, zbog nestašice plina za kuhanje u regiji.

Upozoravamo da bi nekima ove fotografije mogle biti uznemirujuće

Rufo Chacon rekao je kako počinje zaboravljati boje, ali da ne gubi nadu.

"Želim ponovno moći gledati“, rekao je Chacon za CNN.

"Puno toga sada osjećam. Volio bih plakati, ali više ne mogu. Naplakao sam se i previše u bolnici", kazao je.

Opasnost od infekcije

Liječnici bolnice San Cristobal Central Hospital izjavili su kako su uspjeli ukloniti samo ono što je ostalo od Chaconovih očiju i da još uvijek postoji opasnost od infekcije jer su na njegovom licu i u glavi ostali komadići gumenih metaka koje kirurg nije uspio izvaditi.

Chacon je u bolnici proveo samo četiri dana jer su liječnici zaključili da bi mogao dobiti infekciju ako dulje boravi u toj zanemarenoj zdravstvenoj ustanovi. Naime, gospodarska kriza koja posljednjih godina jača u toj državi, najteže je pogodila bolnice; nemaju dovoljno lijekova i opreme, a često ni tekuće vode ili ventilacije.

Pročitajte više