Vesna Pusić: Kolinda laže i insinuira o nepravilnostima pri kupnji zgrade u Bruxellesu

Foto: FaH, Hina

VESNA PUSIĆ je na svojem Facebook profilu prokomentirala intervju koji je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala za jedan list, a u svojoj objavi tvrdi kako su objavljene insinuacije, vezane uz kupnju zgrade za hrvatsku misiju pri EU u Bruxellesu, neistinite.

"U toj izjavi predsjednica sugerira kako je bilo nepravilnosti pri kupnji navedene zgrade, a koje DORH mora prioritetno ispitati. Pregovori oko te zgrade u Bruxellesu započeti su mnogo prije mandata Vlade u kojoj sam je bila MVEP.

Za vrijeme mog mandata, uspjeli smo kupiti tu zgradu za nekoliko milijuna eura manje od originalne cijene o kojoj se prvotno pregovaralo. Kao članica EU, Hrvatska ima potrebu za zgradom Misije koju prije članstva nije imala. Iz tog su razloga, više godina prije članstva, započeti pregovori o kupnji, a uspješno su okončani upravo kad se potreba za njom pretvorila u nužnost.

Sve procedure su objavljene lege artis.

Prilagodba zgrade bila je potrebna, kao uostalom i prilagodba bilo koje druge zgrade koja se može kupiti, s obzirom na to da je uvijek potrebno organizirati prostor, razdvojiti uredske prostorije i privesti je specifičnoj svrsi Misije RH pri EU.

Taj posao se odvija izuzetno sporo, što je bio problem i u mom mandatu, kad sam opetovano inzistirala da se posao ubrza pa i delegirala dodatne službenike da rade na tom poslu kako bi se cijeli proces ubrzao.

Insinuirati kako se tu radilo o kriminalu, ima isključivu svrhu plasirati laž u javnost," napisala je Vesna Pusić u svojoj objavi koju možete pogledati ovdje.

Pročitajte više