Vesna Škare Ožbolt kandidirat će se za predsjednicu Hrvatske

VESNA ŠKARE OŽBOLT zamrznula je svoj predsjednički mandat u Demokratskom centru kako bi se kandidirala na predsjedničkim izborima, priopćio je DC u izvještaju sa sjednice Predsjedništva stranke.

"Predsjedništvo je u proširenom sastavu jednoglasno podržalo zamrzavanje mandata u stranci Vesne Škare Ožbolt i dalo punu jednoglasnu podršku  kandidaturi na predsjedničkim izborima. Na prijedlog Vesne Škare Ožbolt, Predsjedništvo je jednoglasno donijelo odluku da mjesto vršitelja dužnosti predsjednika stranke preuzme Đurica Mišin – dosadašnji potpredsjednik Demokratskog centra", navodi se u priopćenju.

"Bio je to jedan od onih dana koje stavljate u svoj životopis", napisala je Škare Ožbolt na svom blogu. Službenu kandidaturu će objaviti u subotu, a na izbore će izaći kao nestranački kandidat jer, kako kaže, želi oko sebe okupiti sve društvene skupine bez obzira na stranačku pripadnost.

"Eto, ulazim na još jedno političko polje. Politika je put posut ružama i trnjem. Trebaš proći tim putem, imati svoje uspone i padove, ali nikada ne odustajati od svojih ideala", napisala je na blogu Škare Ožbolt.

Pročitajte više