Veteranska udruga: U Zagrebu je održan antihrvatski skup, zgroženi smo

Foto: Index

VETERANSKA udruga reagirala je na današnji "antiratni skup" u Zagrebu na kojem je rečeno da su s hrvatske strane u Oluji počinjeni mnogi zločini nad Srbima i da se to na državnoj razini negira. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi oštro odbacuje i s gnušanjem osuđuje neutemeljene i lažne parole kojima smo mogli svjedočiti danas u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji opskurnih, neprijateljskih i antihrvatski nastrojenih udruga. 

Činjenice o oslobodilačkom Domovinskom ratu već davno su priznate i potvrđene na svim relevantnim međunarodnim tijelima i ni na koji način se ne mogu osporiti niti dovesti u pitanje. 

Hrvatski branitelji časni su domoljubi koji su samo branili svoju zemlju od velikosrpskog okupatora dok su s druge strane stotine srpskih krvnika koji su činili zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj još i danas na slobodi. 

Današnji prosvjed pokušava iskriviti povijest i izjednačiti žrtvu i agresora te zlonamjerno prikazati hrvatske branitelje kao agresore u vlastitoj domovini.

Zabrinuti smo i zgroženi što trenutno vodstvo glavnog grada Republike Hrvatske uopće može odobriti javno okupljanje takve tematike u srcu države za koju su mnogi naši prijatelji dali svoje živote.

Pozivamo sva relevantna tijela i institucije da se pridruže našoj osudi ovog antihrvatskog čina", stoji u priopćenju. 

 

Pročitajte više