Video: 11-godišnji Hrvat na jezeru u Munchenu spasio djevojčicu od utapanja

PREMA pisanju njemačkih medija, 11-godišnji Filip, hrvatskog državljanstva, u četvrtak je na kupalištu jezera Riemer See u Münchenu sam spasio trogodišnju djevojčicu. Kako stoji u izvještaju münchenske policije, djevojčica Lucinda i njezina majka kupale su se na jezeru, nakon čega se majka otišla presvući, a djevojčica se sama uputila natrag u jezero te se počela odmah utapati. Nitko od kupača to nije primijetio, osim hrabrog Filipa.

"Skakali smo u vodu i zabavljali se. Odjednom sam ugledao djevojčicu kako pokušava uhvatiti zraka i održati se na površini vode. Bez razmišljanja sam skočio, uhvatio je pod vodom i počeo plivati prema obali", prepričao je Filip i dodao da je plivao samo rukama budući da se djevojčica grčevito uhvatila oko njegovog trbuha i nogu. Nakon što ju je izvukao na obalu, potražio je pomoć jedne medicinske sestre koja se tamo zatekla. Djevojčica je, kaže, nekoliko puta povratila, ali drugih posljedica nije imala. 

Dan nakon spašavanja, na Filipovo veliko iznenađenje, pred školom su ga dočekali minhenski policajci te ga u službenom policijskom vozilu prevezli do gradske policijske postaje. Tamo su ga, u prisutnosti medija, predložili kao kandidata za medalju spasitelja života.

Pročitajte više