VIDEO 16-godišnja Šveđanka spašena iz ralja ISIS-a progovorila: Bio je to grozan život

Screenshot: YouTube/Euronews

16-GODIŠNJA Marlin Stivani Nivarlain tinejdžerica je iz Švedske koju su prošli tjedan kurdske specijalne snage spasile iz zatočeništva Islamske države u Iraku. Marlin ne dala intervju za CNN.

Nivarlain je otkrla kako je sa 14 godina napustila školu te da je u istom periodu života upoznala dečka, zbog kojeg je sve krenulo u krivom smjeru. Ispričala je kako su je namamili na teritorij zloglasne terorističke organizacije.

"U početku nam je bilo odlično zajedno, no on je ubrzo postao čudan, gledao je videe ISIS-a i stalno je pričao o njima. Nisam tad znala što je islam ni što znači ISIS, i kad je predložio da odemo kod njih, složila sam se", rekla je djevojka, koja je ispričala kako su vlakom putovali do Turske. Zatim su autobusom prešli preko granice na sirijski teritorij, gdje su ih dočekale pristaše ISIS-a te ih odveli do kuće u Mosulu.

"U toj kući nismo imali struje ni vode, ničega. Bilo je to teško razdoblje, grozan život", ispričala je.

Telefonom je nekako uspjela kontaktirati majku te joj ispričati što se dogodilo, a ona je to prenijela švedskim službenicima. Sve je proslijeđeno kurdskim vlastima, koji su uspješno proveli misiju spašavanja te djevojku vratili kući.

"Htjela bih im zahvaliti što su me doveli kući i omogućili mi ponovni susret s obitelji", zaključila je Marlin.

Pročitajte više