VIDEO "Američki Stonehenge" oštećen eksplozivom

Screenshot: YouTube

MISTERIOZNI spomenik Georgia Guidestones, koji je prozvan američkim Stonehengeom, oštećen je eksplozivom. Eksplozija se dogodila u srijedu prije zore te je jednu od četiri granitne ploče spomenika pretvorila u ruševine.

 

Istražni ured Georgije priopćio je da je spomenik oštećen eksplozivnom napravom. Spomenik se nalazi u okrugu Elbert, a agencija za hitne slučajeve tog okruga u Georgiji kaže da se eksplozija vidjela na kamerama i da fotografije i snimka iz zraka pokazuju uništenu ploču na tlu.

Teoretičari zavjera spomenik zovu "Antikristovih 10 zapovijedi" 

Spomenik je izgrađen 1980. od lokalnog granita i nije poznato tko ga je sagradio. Zbog zlokobne poruke koja je urezana u njega povezuje se sa sotonistima, masonima i Novim svjetskim poretkom.

Radi se o granitnom spomeniku visokom 5.87 metara i teškom oko 110 tona. Sastoji se od središnjeg bloka oko kojeg su postavljene četiri masivne ploče, a jedna se ploča nalazi na vrhu i sve ih povezuje. 

Na njemu je ispisano deset naputaka za čovječanstvo na osam najvećih svjetskih jezika: engleskom, španjolskom, kineskom, ruskom, hindskom, arapskom, hebrejskom i svahiliju. Brojni teoretičari zavjera zovu ga "Antikristovih 10 zapovijedi" ili "Manifest Novog svjetskog poretka".

Policija pokušava otkriti što se dogodilo

Spomenik je i ranije bio vandaliziran pa je tako 2008. i 2014. bio išaran bojom. Katie McCarthy, koja istražuje  teorije zavjere za Anti-Defamation League, kaže za Guardian da je uništavanje spomenika eksplozijom još jedan primjer kako teorije zavjere mogu utjecati na stvarni svijet.

Zamjenici šerifa okruga Elbert, policija Elbertona i istražni ured Georgije pokušavaju otkriti što se dogodilo.  Tehničari odjela za eksplozije pozvani su da potraže dokaze. Državna autocesta u blizini mjesta spomenika bila je neko vrijeme zatvorena.

Osumnjičenici nisu identificirani.

Pročitajte više