VIDEO Arsen Bauk u saboru pustio pjesmu Jure Stublića

Screenshot: YouTube/Sabor TV

Pravu predstavu u sabornici tijekom rasprave o izvješću o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa napravili su Mostov Nikola Grmoja koji je uporno htio govoriti iako mu je riječ oduzeta i SDP-ov Arsen Bauk koji mu je dao glazbenu podršku s mobitela Stublićevim "Chicagom".

 

"Neću se odavde pomaknuti, možete zvati stražu jer dva mjeseca čekam očitovanje Odbora za Ustav vezano u samovolju koju radite. Ovo je više nepodnošljivo", poručio je danas Grmoja predsjedavajućem Anti Sanaderu koji ga je zbog toga udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju te sjednicu prekinuo na pet minuta. 

'Mostovac' se nije dao smesti, pa se bezuspješno pokušao uključiti u raspravu o  izvješćima o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 2019. do 2021. godine.

Ahmetović i Radolović udaljene sa sjednice

Solidarizirajući se s Grmojom, za govornicu je potom izašao Bauk dijeleći njegovo nezadovoljstvo što Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nije dao tumačenje kada se oduzima riječ zastupniku - nakon tri ili četiri opomene i je li se to broji od početka dana ili od početka točke dnevnog reda.

Ustvrdivši da nakon onoga što se dogodilo Grmoji nema nikakvog smisla sudjelovati u raspravi o toj točki, preostalo vrijeme za svoje obraćanje Bauk je za saborskom govornicom proveo šuteći dok je s mobitela pustio pjesmu Jure Stublića "Chicago".

Kolege iz kluba pozvao je da mu se pridruže ispred govornice što su i učinile Mirela Ahmetović i Sanja Radolović koje su pak zbog toga kažnjene s četiri opomene i udaljene sa sjednice.  

Pročitajte više

 

Pročitajte više