VIDEO Atentator na slovačkog premijera rekao zašto ga je upucao

Screenshot: X

Objavljena je snimka ispitivanja čovjeka koji je pucao u slovačkog premijera. Književnik Juraj Cintula koji je pucao na Roberta Fica kaže da je to učinio jer se nije slagao s politikom vlade.

Podsjetimo, slovački mediji danas su izvijestili da je atentator 71-godišnji poznati domaći književnik Juraj Cuntila. Cintula je osnivač Književnog kluba Duha te član Društva slovačkih književnika. Sky News je izvijestio da je riječ o bivšem zaštitaru trgovačkog centra.

Aktuality.sk prenosi izjavu sina atentatora koji tvrdi da je otac imao dozvolu za pištolj.  "Apsolutno nemam pojma što je moj otac namjeravao, planirao, što se dogodilo", prenosi taj slovački medij izjavu sina.

Fico je ranjen s nekoliko hitaca u prsa i trbuh

Podsjetimo, Fico je upucan nakon sjednice vlade u Handlovi, oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Do atentata je došlo kada je Fico otišao među okupljene ljude.

Prema informacijama, premijer Slovačke ustrijeljen je s nekoliko hitaca u prsa i trbuh. Hitno je helikopterom prevezen u bolnicu i stanje mu je, kako javljaju slovački mediji, jako teško. Slovačka vlada je objavila da je Fico u životnoj opasnosti. 

Pročitajte više