VIDEO Avion prisilno sletio na moskovski aerodrom pa se zapalio

TRINAEST ljudi poginulo je u nesreći ruskog zrakoplova koji je prisilno sletio danas u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo, objavila je agencija TASS navodeći liječničke izvore.

Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 78 putnika poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk, ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja, objavili su ruski državni mediji.

Agencije navode različite brojke ozlijeđenih, od pet do više od deset.

Ruska televizija prikazala je snimke aviona koji slijeće s repom u plamenu. Nakon slijetanja iz njega se dizao crni dim.

Na Twitteru su se pojavile i snimke požara na kojima se vidi kako je u plamenu pola aviona! 

"Pakao na Šeremetjevu. Avion je gorio poput baklje dok je trajala evakuacija", napisao je na svom Twitter profilu novinar ruske Komsomolskaje Pravde.

"Bili smo u avionu čekajući da krenemo za Helinski. Naš je avion bio vrlo blizu ovome koji je gorio. Bio je to ogroman požar. Spasilačke službe imale su velikih problema s prilaskom gorućem avionu", napisao je španjolski dopisnik RT-a.

Radi se o avionu u vlasništvu ruskog Aeroflota Suhoj Superjet 100. Iz Aeroflota su prvo kazali kako se avion zapalio nakon slijetanja na Šeremetjevo. Potvrdili su kako se avion vratio na aerodrom s kojega je poletio zbog tehničkih razloga. No nešto kasnije stigla je informacija kako su potvrdili da su se motori na avionu zapalili tijekom slijetanja. Prema navodima jednog člana posade u avion je udarila munja nakon čega su otkazale komande. No ta informacija nije potvrđena.

Razvoj događaja mogli ste pratiti na Indexu

20:53 Službeno je potvrđeno da je 13 osoba poginulo te da je među njima dvoje djece.

20:04 Nakon što je satima cijeli aerodrom bio zatvoren, sada je otvorena jedna pista.

20:00 Jedan od članova posade kazao je kako je avion udario grom nakon čega je došlo do otkazivanja nekih komandi. Zbog toga su se vratili i tražili hitno slijetanje.

19:36 Itar Tass javlja, pozivajući se na izjave liječnika, da je 13 osoba poginulo.

19:07 Russia Today sad javlja kako je najmanje jedna osoba poginula te da je najmanje četvero ozlijeđenih.

18:50 Prema neslužbenim informacijama najmanje je 10 osoba ozlijeđeno, a svih 78 putnika je evakuirano.

18:29 Navodno se nešto zapalilo u avionu pa su se zato vratili i prisilno sletjeli.

18:25 "Prema prvim informacijama, ima žrtava. Na mjesto događaja poslano je najmanje 10 kola hitne pomoći", rekao je izvor iz hitnih službi za Itar-Tass.

18:21 Prema informacijama Flight Radara, avion Aeroflote SU1492 iz Moskve za Murmansk je nedugo nakon polijetanja oglasio izvanredno stanje te se vratio na moskovski aerodrom. Agencija Itar-Tass javlja kako je avion poletio u 18 sati s aerodroma, a u 18:40 je prisilno sletio. Prije toga je napravio nekoliko krugova oko Moskve.

18:15 Trenutno nema polijetanja ni slijetanja na aerodrom.

Pročitajte više