VIDEO Azov objavio snimku, žestoko bombardirali i uništili ruske tenkove

Screenshot: Twitter

UKRAJINSKI vojnici uništili su konvoj ruskih oklopnih vozila u sjeveroistočnoj Ukrajini, objavile su ukrajinske vojne vlasti.

Ukrajinska vojska usredotočila se na oklopnu kolonu u blizini ukrajinskih položaja kod istočnog grada Kremina, koji je pod kontrolom Rusije, objavila je brigada Azov, koja je sada dio ukrajinske Nacionalne garde, u priopćenju u subotu.

Rusija je sredinom listopada 2023. pokrenula napad na donjecki grad Avdijivku, a sredinom veljače zauzela je ovo strateško naselje.

"Vojnici 12. brigade Azov i 95. zračno-jurišne brigade razbili su neprijateljski konvoj u blizini sela Terni", objavila je brigada Azov. Ruske snage izgubile su 11 komada opreme, a ukrajinska brigada uzela je tenk T-72B2M, rekla je tiskovna služba Azova.

Ukupno je ubijeno 50 ruskih boraca, dodala je brigada podijelivši snimku koja navodno prikazuje napad.

Čini se da video prikazuje ukrajinske dronove kamikaze kako idu prema oklopnim vozilima dok dronovi u zraku snimaju eksplozije. Čini se da posljednji kadar u videu prikazuje zarobljeni ruski tenk.

Newsweek nije mogao neovisno provjeriti tvrdnje brigade, kao ni snimke koje su objavili borci. Rusko ministarstvo obrane nije ništa komentiralo.

Pročitajte više