VIDEO Bandićevka oko vrata nosila transparent: "Zagreb = Pjongjang"

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kluba zastupnika Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Gordana Rusak danas je na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine došla s pločom obješenom oko vrata na kojoj je pisalo: "Zagreb = Pjongjang" i "Zagreb = Napulj".

Neposredno prije toga gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević postigao je dogovor s radnicima Čistoće o prekidu štrajka.

 

"Da se Tomašević nije ponašao kao despot koji ne razgovara s radnicima, ovog problema ne bi bilo. Zato danas i nosim ovaj natpis Zagreb = Pjongjang referirajući se na ovu situaciju, ali i referirajući se i na neke činjenice koje su vam možda promakle", rekla je Rusak.

"U vrijeme Bandića sjednice su bile na TV-u"

Zatim se požalila da se sjednice Gradske skupštine ne prenose na televiziji, nego samo na YouTube kanalu. 

"U vrijeme Bandića je svaki stanovnik Zagreba tipkom na televizoru mogao pratiti ovu sjednicu", rekla je.

Požalila se i da je nova vlast "blokirala zastupnike Grada Zagreba na službenoj stranici Grada Zagreba".

"Planira li Tomašević Goli Otok na Savi?"

"Ja sam kao zastupnica blokirana. Ja na toj stranici koju plaćamo ja i građani Zagreba ne mogu komentirati. Moje je da govorim, on mi to onemogućava. Koji je njegov sljedeći korak? Možda Goli Otok? To je ono što gradonačelnik radi, ponaša se kao despot. Nadam se da negdje u projektu ima Goli Otok na Savi za nas koji smo, eto, u verbalnom deliktu", rekla je Rusak.

Rusak je Tomaševiću zamjerila i odluku da zajedno s radnicima Čistoće skuplja smeće po gradu.

"Trenutno je na djelu najveća kriza u novijoj zagrebačkoj povijesti, a mi u skupštini nemamo gradonačelnika kojeg bi pitali zbog čega je do ovoga došlo i što su riješili. Gospodin gradonačelnik trenutno skuplja smeće po gradu Zagrebu. Bilo bi mu bolje da se primi rješavanja uvjeta rada tih ljudi", rekla je Gordana Rusak.

Pročitajte više