VIDEO Bili smo u Delnicama: "Svima je super kad dođu na dva dana. Nama je katastrofa"

Foto: Index

NAKON što je u nedjelju i ponedjeljak dio zemlje ostao paraliziran zbog snijega i jake bure, a mnogi su putnici zaglavili na cestama i autocestama u Lici i Gorskom kotaru, jučer smo prošli autocestom do Delnica da vidimo je li se situacija raščistila. U Delnicama nas je dočekala prava zimska idila, no za tamošnje stanovnike debeli snježni pokrivač uzrok je mnogih frustracija.

Pitali smo ih kako se nose sa snijegom, a osim što kažu da su se već naviknuli, neki su se požalili da je zbog oštrih zima život ondje najskuplji u Hrvatskoj.

 

"Inače zna biti gadno, ali prošle godine nije bilo ni upola ovoliko snijega, palo je tu i tamo, ali sitno. Jučer nisam mogla na fakultet u Rijeku, ali to je normalno, kada živite tu na to ste primorani. Po meni, ne čiste se baš ceste dovoljno, ali i na to smo se naviknuli", rekla nam je jedna studentica.

"Sve je skuplje"

Prolaznica koja se probijala cestom potvrdila nam je da prošlih godina nije bilo ovoliko snijega i da ih je ove godine uspio iznenaditi. "Meni osobno je više problem nego veselje. Treba čistiti snijeg i nositi drva", rekla je i dodala da život definitivno u ovim uvjetima postaje sporiji.

"Vidite i sami, sve je zakrčeno i sklisko. Svima je to super kad dođu na dva dana, a nama je katastrofa. To je ovdje tako svake zime", rekla je druga prolaznica.

"Ljudi su tu naučeni na zimu. Dosta je skup ovdje život, mi imamo najskuplja drva u Hrvatskoj. Mora se stalno čistiti, puno toga je i na teret općine", kazao je gospodin kojeg smo sreli putem.

Ovo nam je potvrdila i još jedna gospođa iz Delnica. "Minusi su takvi kakvi jesu pa je sve puno skuplje. I povrće i voće, transportni troškovi su veći", rekla je.

Pročitajte više