VIDEO Bivše stjuardese Alitalije skinule se u Rimu u donje rublje u znak protesta

Screenshot: YouTube/Corriere della Sera

NA DESETKE sada nezaposlenih stjuardesa iz propale talijanske zrakoplovne kompanije Alitalia u srijedu su, u znak protesta, skinule svoje uniforme te usred Rima stajale u donjem rublju.

Zadnji let Alitalie odvio se 14. listopada. Nova zrakoplovna kompanija, Italia Trasporto Aereo (ITA), počela je s letovima već sljedećeg dana, pritom koristeći neke od zrakoplova Alitalije. ITA je preuzela manje od 3000 od 10.000 zaposlenika Alitalije, piše AP.

Uniforme skinulo oko 50 stjuardesa

Oko 50 bivših stjuardesa okupilo se na trgu na Kapitolu, spustilo torbe s ramena te polako i sinkronizirano skinulo ogrtače, uniforme, zatim suknje te cipele na petu.

Nekoliko minuta ostale su stajati bose, samo u donjem rublju. Zatim su pokupile odjeću i cipele te povikale: "Mi smo Alitalia!"

Tvrtku je dokrajčio koronavirus

Alitalia je osnovana 1947. godine i desetljećima je bila brend povezan s talijanskim poslijeratnim gospodarskim usponom.

Alitalia nije ostvarila dobit od 2002. i više pokušaja spašavanja nije uspjelo, uključujući napore da se pronađu privatni investitori, što je uključivalo i razgovore s Deltom i Lufthansom.

Zračni prijevoznik privatiziran je 2008., ali je nakon toga i dalje trebao ogromnu državnu pomoć. 2017. je bankrotirao i stavljen je pod posebnu upravu. Ograničenja putovanja zrakoplovom povezana s pandemijom koronavirusa dokrajčila su tvrtku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više