Novi detalji: Bježali s maskama i perikama u kombiju, ukrali plijen vrijedan stotine tisuća kuna?

Foto: Index

VUKOVARSKU ulicu u Zagrebu danas je oko podneva blokirala interventna policija. Nasred ceste zaustavljen je bijeli kombi, a ograđen je dio i parka pokraj Konzuma. Na teren su, osim pripadnika interventne policije, izašli i policijski forenzičari koji su pregledali kombi i područje neposredno oko njega.

>> INTERVENTNA NA CESTI Zatvoren dio Vukovarske, jedan lopov uhićen, ostali u bijegu, i naoružani su

Prvi smo od medija došli na poprište događaja, tek nekoliko minuta nakon što se odigrao spektaluaran bijeg maskiranih počinitelja, ali policija nas je udaljila te je našeg reportera natjerala pobrisati sve fotografije koje je napravio, iako je bio van ograđenog policijskog perimetra.

S lažnim registracijama i maskama opljačkali skladište?


Brojčane oznaka na registracijama su bile promijenjene crnom bojom, brojke 9 i 6 su zamijenjene s osmicama, a kraj kombija pronađena je perika te nekakva maska koju policijski istražitelji dovode u svezu s počiniteljima. Istražitelji su izdvojili desetke dokaznih materijala, a uhvaćeni počinitelj je navodno bio i naoružan.

Iako se od policije nije moglo saznati gotovo ništa jer "u ovoj fazi više informacija ne možemo otkriti", ipak su poručili da su počinitelji bježali nakon razbojstva počinjenog na području Maksimira.

Prema položaju policijskih vozila, pretpostavljamo kako su policajci u Škoda Octaviji krenuli ususret kombiju vozeći u suprotnom smjeru, nakon čega su počinitelji pokušali pobjeći iz kombija. Jedan od njih je prilikom bijega uhvaćen dok se za ostalima traga. Jedan od pljačkaša je pri bijegu odbacio periku s crnom, kovrčavom frizurom, a pretpostavlja se da je taj uspio pobjeći te da je i dalje naoružan.

Plijen vrijedan stotine tisuća kuna?


Navodno policija već zna o kome je riječ i kako izgledaju, ili se barem nadaju da će od uhvaćenog razbojnika doznati više informacija. Tome u prilog ide i nesmotrena izjava jednog od policijskih službenika: "Ako se ne predaju sami, objavit ćemo tjeralicu pa će ih netko prepoznati."

U kontejneru kombija moglo se vidjeti desetak velikih transportnih kutija, a neki mediji izvještavaju da su u njima šteke cigareta. Ako je tvrdnja istinita, ukradeni plijen mogao bi vrijediti i nekoliko stotina tisuća kuna. Ipak, na koncu su pljačkaši plijen ostavili policiji, a sa sobom odnijeli samo tjeralicu i policijsku istragu.

Pročitajte više