VIDEO Bura otpuhala tanker s veza u Solinu, nasukao se kod otočića Barbarinca

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

ORKANSKI udari bure otrgnuli su tijekom noći talijanski tanker Rinella M s veza na terminalu u Solinu te je završio nasukan kod otočića Barbarinca. 

Brod od 180 metara zaderao je o morsko dno. Sve se to odvijalo oko 2 sata ujutro.

Ozlijeđenih nema, a nadležni čekaju da vjetar smanji udare kako bi mogli pristupiti odsukavanju.

Također, na brodu nije bilo tereta tako da nema onečišćenja mora, ali ronioci će pregledati trup da nije došlo do prodora mora.

"Čekamo da vjetar padne. To je ozbiljna situacija, veliki je brod u pitanju. Ono što je najvažnije, nema ozlijeđenih, brod nema tereta tako da nije došlo do onečišćenja", rekao je Lučki kapetan Željko Kuštera za Dalmatinski portal.

Dalmacija odsječena

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. 

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Ceste zatvorene zbog vjetra, nema prolaska za buseve i kamione

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera (obilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac (ili Zadar) i obrnuto; Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, DC1 Gračac-Knin, DC1 brza cesta Solin-Klis, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Gračac-Karin.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga; državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo i autocesta A7 između čvorova Orehovica i Šmrika.

Pročitajte više