Danas nešto manje gužve kod rotora u Zagrebu. Pogledajte snimku

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

I JUTROS su gužve kod remetinečkog rotora u Zagrebu, no ne kao jučer.

Kako se moglo jutros vidjeti na licu mjesta, ali i na Google Mapsima na kojima se može pratiti gustoća prometa u realnom vremenu, gužve su ipak bile nešto manje nego u ponedjeljak. 

Najveće gužve stvaraju se pred Jadranskim mostom u smjeru sjevera budući da je jedna strana mosta zatvorena zbog radova. 

Na rotoru su prometni redari koji reguliraju promet. 

 

Iz Tomaševićevog ureda se ispričali zbog jučerašnjeg kaosa

Podsjetimo, u subotu je krenula obnova Jadranskog mosta koji je u dosta lošem stanju, a prvog radnog dana stvorio se prometni kaos. Iz Ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića građanima su se ispričali zbog gužvi i najavili da će o ponedjeljka, 3. listopada, sve gradske službe i tvrtke uložiti dodatne napore kako bi osigurali po dvije prometne trake u svakom smjeru na zapadnoj strani mosta. Time će se, smatra Ured, osigurati i veća protočnost prema sjeveru i prema jugu.

Takvo rješenje isključit će prometovanje teretnih vozila u zoni radova, napominje, među ostalim, Ured. Kako se unatoč tome i dalje očekuju gužve u zoni radova, iz Ureda gradonačelnika zamolili su građane za strpljenje i razumijevanje i uputili ih da u što većoj mjeri koriste Most slobode.

Ured ističe kako sanacija južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta nije mogla započeti ranije jer su se u to vrijeme izvodili radovi na mostu kod Buzina i na Mostu slobode.

Nismo se, ističu, mogli dovesti u situaciju u kojoj bismo ugrozili sigurno odvijanje prometa preko Save u slučaju bilo kakve nepredviđene okolnosti, a što je i bio stav MUP-a. 

Sanacija Jadranskog mosta

Sanacija Jadranskog mosta jedan je od projekata prijavljenih na europski Fond solidarnosti te će se znatan dio sredstava povući upravo iz tog Fonda, zbog čega radovi moraju biti završeni do kraja lipnja 2023., dodaje Ured.

Grad Zagreb, kako ističe, u obnovu mostova ulaže oko 300 milijuna kuna, kako bi se produžio njihov životni vijek te omogućila sigurnost za sve sudionike u prometu i povećala njihova otpornost na potres.

 

Pročitajte više