VIDEO Dostavljač pokušao zapaliti LGBT zastavu u Zagrebu, spriječila ga djevojka

Video/screenshot: Čitatelj Indexa

Ovoga vikenda, kada se u Zagrebu održavala Povorka ponosa, na Trgu bana Jelačića došlo je do pokušaja paljenja zastave s duginim bojama.

LGBT zastavu pokušao je zapaliti dostavljač Bolt Fooda. Dvojica dostavljača biciklima su došla na trg, a jedan od njih je bakljom na štapu (ne radi se o bengalki) pokušao zapaliti zastavu na jarbolu. Tome su se usprotivile djevojke koje su se zatekle na glavnom zagrebačkom trgu. 

Jedna od njih uhvatila je štap s bakljom i uspjela ga spustiti, a druga je ugasila vatru nakon što je baklja pala na tlo. Djevojka koja je neposredno zaustavila muškarca u paljenju zastave s duginim bojama ušla je u prepirku s njim, zajedno s još nekoliko djevojaka, a onda ju je drugi dostavljač, koji je za vrijeme pokušaja paljenja bio kod bicikla, silovito gurnuo. U tom trenutku na mjesto događaja došlo je više ljudi i situacija se smirila, sudeći prema snimci koju posjedujemo. 

 

Bolt: Dostavljače koji su sudjelovali u nasilju i poticanju mržnje isključili smo s platforme

Iz Bolta Hrvatska Indexu su potvrdili kako su u incidentu sudjelovali dostavljači koji su dostavljali za Bolt Food, no, kako su nam rekli, nakon incidenta su ih isključili s platforme. 

"Bolt oštro osuđuje nasilje ili ponašanje koje potiče mržnju - ovakvo ponašanje partnera dostavljača je neprihvatljivo. Djelovali smo u skladu sa svim potrebnim mjerama koje su u našoj moći, uključujući uklanjanje dostavljača s platforme, kao što smo činili u prošlosti sa svakim slučajem neprimjerenog ponašanja.

Svi dostavljači na našoj platformi su partneri i nisu zaposlenici tvrtke Bolt. Ipak, prije početka suradnje s Boltom, svaki partner dostavljač je upoznat s uvjetima suradnje. Ova situacija je jasno kršenje uvjeta suradnje s Bolt Foodom", stoji u odgovoru Bolta Hrvatska Indexu. 

O incidentu na glavnom zagrebačkom trgu jučer smo upitali i zagrebačku policiju. Zanimalo nas je je li policija upoznata s događajem, je li intervenirala na licu mjesta, ima li privedenih te kakve će prijave protiv njih biti podignute. Njihov odgovor još čekamo i objavit ćemo ga kada pristigne.

Pročitajte više