VIDEO Eksplozija iznad Kremlja. Kremlj: Ukrajinci su pokušali ubiti Putina

Screenshot: Twitter

RUSIJA je optužila Ukrajinu da je tijekom noći dronovima pokušala ubiti Vladimira Putina. Na društvenim mrežama se pojavila videosnimka na kojoj se vidi kako se rano jutros iznad Kremlja izdiže manji oblak dima.

 

Kremlj je priopćio da se radilo o "planiranoj terorističkoj akciji", izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA, a prenosi Guardian. Naveo je da su u napadu korištena dva drona, ali ih je onesposobila ruska obrana. "Putin nije ozlijeđen, a na zgradama Kremlja nema materijalne štete", priopćio je Kremlj. 

"U srijedu navečer kijevski režim je pokušao napasti rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju koristeći bespilotnu letjelicu", stoji u priopćenju. "Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene prema Kremlju. Kao rezultat pravovremenih akcija koje su poduzele vojska i specijalne službe uz korištenje radarskih sustava za ratovanje, dronovi su onesposobljeni", dodali su iz Kremlja.

RIA je objavila da je Putin u to vrijeme bio u Novo-Ogarjovu, izvan Moskve. "Ruska strana zadržava pravo poduzeti mjere odmazde gdje i kada smatra prikladnim", dodaju na kraju. 

Pročitajte više