VIDEO Eksplozije na Krimu. Ukrajinci objavili snimku napada: "Uništili smo dva broda"

Foto: X

Nekoliko eksplozija čulo se tijekom noći na istoku Krima. Rusija tvrdi da je oborila nekoliko projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države. Lokalni Telegram kanali izvijestili su o nizu eksplozija u gradu Kerču na istoku Krima tijekom noći. Ruska neovisna medijska kuća Astra izvijestila je da se u gradu čulo "oko 20 eksplozija", pozivajući se na lokalno stanovništvo. 

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je njegova protuzračna obrana preko noći oborila osam raketa ATACMS iznad Azovskog mora, kao i osam dronova iznad Crnog mora u blizini Krima.

Nikolaj Lukašenko, ruski ministar prometa na Krimu, rekao je da su dva trajekta oštećena krhotinama projektila. Nije bilo žrtava, rekao je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama koju su prenijeli ruski državni mediji. Promet je privremeno zaustavljen preko Kerčkog mosta, kaže.

Ukrajina: Pogođeno je skladište

Ukrajina je objavila da je pogođeno brodsko skladište.

"U noći na 30. svibnja 2024. specijalna jedinica GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine "Grupa 13" uz pomoć ukrajinskih pomorskih jurišnih bespilotnih čamaca Magura V5 uspješno je napala brodsko skladište Rusije u okupiranom Krimu", objavilo je Ministarstvo obrane. Kažu da su uništili dva broda. Objavili su i snimku.

Dodaju da su Rusi reagirali dizanjem vojnih aviona i helikoptera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.