Video: FBI uhitio četiri muškarca zbog sumnje da su planirali terorističke napade u New Yorku

AMERIČKO državno tužiteljstvo izvijestilo je kako su četvorica muškaraca u New Yorku uhićena pod sumnjom da su planirali izvesti terorističkim napad u tom gradu.

Prema priopćenju tužiteljstva, koje prenosi BBC, sumnjivci su navodno planirali raznijeti sinagogu u New Yorku te ručnim bacačima tipa "Stinger", oboriti nekoliko vojnih zrakoplova na aerodromu sjeverno od grada.

Četvorka je uhićena kao rezultat tajne akcije FBI-ja, nakon što su pristali na kupnju projektila i eksploziva. Tužiteljstvo će ih optužiti za planiranje uporabe oružja za masovno uništenje na tlu SAD-a, za što je predviđena minimalna kazna od 25 godina zatvora, a maksimalna doživotni zatvor, ukoliko ih proglase krivima.

Sva četvorica muškaraca rođena su u SAD-u i muslimanske su vjere. Predstavljeni su javnosti kao James Cromitie (ili Abdul Rahman), David Williams (ili Daoud i DL), Onta Williams (ili Hamza) and Laguerre Payen (ili Amin i Almondo).

"Prijetnje nacionalnoj sigurnosti, kao i sigurnosti ovog grada, nažalost su izrazito realne", kazao gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

B.V.
Foto: Screenshot

Pročitajte više