VIDEO Geraščenko: Ovako uče djecu u Rusiji. Pucaju po Bidenu, Zelenskom i šefu NATO-a

Screenshot: X

Skupina ruske djece vježbala je gađanje koristeći fotografije američkog predsjednika Joea Bidena, njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog i glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga kao mete. Novine pod kontrolom ruske vlade Argumenti i Fakti izvijestile su o tome kako su slike svjetskih vođa postavljene u maloj zatvorenoj streljani u tehničkoj školi u sibirskom gradu Tomsku, oko 4500 kilometara istočno od Moskve.

Savjetnik ukrajinskog ministarstva za unutarnje poslove Anton Geraščenko objavio je kratku snimku na kojoj se čuje pucnjava iz oružja, iako nije jasno što su djeca koristila kao streljivo. Geraščenko je napisao kako se u Rusiji "djeca 'uče domoljublju' dok pucaju po Bidenu, Zelenskom i Stoltenbergu".

 

Pojavili se i vagnerovci

Vježbe gađanja održane su u sklopu drugog godišnjeg festivala Mirni ratnik Ruske Federacije održanog na Komunalnom i građevinskom fakultetu u Tomsku. Događaj je organizirala grupa Bojni pamflet: Naši momci. "Posebno je važno usaditi mlađoj generaciji koncepte patriotizma, ljubavi prema domovini (i) očuvanja naše povijesti i ruske tradicije", stoji u objavi organizatora na društvenoj mreži VK. 

Dodali su kako su među gostima događaja bili članovi plaćeničke skupine Wagner, Tomskog pomorskog bratstva, Grupe sovjetskih snaga u Njemačkoj, regionalnog Vijeća veterana i Narodnog fronta Tomske regije. Tamo su bili i predstavnici ruskog ministarstva za izvanredne situacije, ali i pripadnici Ruske garde. 

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju sudionice u folklornim nošnjama kako poziraju pored muškaraca u vojnim odorama, neki s pokrivenim licima, piše Newsweek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.