VIDEO Glasnović Mireli Holy: "Možda ste vi doktorirali ljubavne navike afričke voćne muhe"

Foto, Video: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS je ispred sabora održana prosvjedna akcija kojom su aktivisti tražili od zastupnika da ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

Zastupnici Culej i Glasnović odbili su potpisati se na plakat ispred sabora koji su donijeli aktivisti, a na koji su se mogli potpisati oni zastupnici koji su za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

"Gdje ste bili kada su homoseksualci mučeni u ruskim zatvorima elektrošokovima"

Tom prilikom Glasnović je održao govori Mireli Holy i okupljenim novinarima prije ulaska u sabor.

"Gdje su bili ovi stari ljudi, to nećete snimiti, to ćete cenzurirati, kad su hrvatski politički zatvorenici bili davljeni, seksualno zlostavljeni, prisilno hranjeni, kada su dobivali četiri godine jer su čitali novine? Gdje ste bili kada su homoseksualci mučeni u ruskim zatvorima elektrošokovima itd. Kada su dobivali pet godina teške robije u Rumunjskoj? Gdje ste onda bili?

Ali sad ste se pojavili. Evo, super. Neki su spalili partijske knjižice i danas legitimiziraju najkrvaviji zločin zapadno od Urala i sad su veliki kozmopoliti, borci za ljudska prava. Što je sa 6 milijuna abortusa izvedeno tamo pod pokroviteljstvom Planned Parenthooda, gdje djecu raskomadaju u majčinoj utrobi škarama? O tome ne govorite? Evo, ja vam sve najbolje želim", rekao je u svojem monologu Glasnović novinarima i Mireli Holy te krenuo u sabor.

"Možda ste vi doktorirali ljubavne navike afričke voćne muhe"


Tada ga je Holy upitala znači li da je za nasilje nad ženama, na što se okrenuo i dogovorio joj.

"Ne, nemojte se glupirati. Mlada damo, vi nemate pojma...", rekao je Glasnović, na što je Holy s podsmijehom odgovorila: "Da, ja sam inače doktorirala, ono, na feminizmu, pa...", kada ju je Glasnović prekinuo.

"Možda ste vi doktorirali, ovaj, ljubavne navike afričke voćne muhe, ja sam radio deset godina u pravosudnom sustavu, ja sam vidio više zlostavljanih žena nego što ćete vi ikada vidjeti", rekao je.

"Da, zato nećete sada potpisati...", rekla je Holy.

"Ma ne, nema veze o tome, ima drugih zakona da se to zaštiti, pa vi nemate sustava gdje vam sustav vode bivši. O tome ne govorite? U cijelom sustavu imate glave iz bivšeg sustava. Sekretari narodne obrane, bivša partija, Ozna i tako dalje", rekao je.

"Ovo ste prije šutjeli, ovo, što sam govorio prije. Zatvaranje političkih zatvorenika...", rekao je Glasnović dok mu je Holy rekla kako to nema veze s ovim zbog čega su oni tu danas.

"Vi nemate nikakvih kredibiliteta"

"O ljudskim pravima govorimo", odgovorio je Glasnović. "Istanbulska konvencija se ne bavi s time", rekla je Holy.

"Gdje ste bili kada su prisilno hranili i zlostavljali u Zenici, gdje ste onda bili?" upitao ju je Glasnović, na što mu je Holy rekla da nije bila rođena tada.

"A, niste bili ni rođeni, prava isprika... A što ne govorite o tome? Imate tisuće masovnih grobnica u Sloveniji, o tome ne govorite i sad ste vi veliki kozmopoliti. Koliko ljudi ima ovdje koji su radili protiv svojeg naroda u tajnim službama, cinkaroša? Vi nemate nikakvih kredibiliteta, vi nemate moralno pravo govoriti u ime hrvatskog naroda. Doviđenja", rekao je Glasnović i ušao u sabor.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Željka Glasnovića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Željko Glasnović.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više