Video: Google Rusija omogućio putovanje Transsibirskom željeznicom iz topline doma

GOOGLE Rusija i Ruske željeznice stvorili su internetsku stranicu na kojoj možete iz topline vlastitoga doma proći svih 9.625 kilometara Transsibirske željeznice od Moskve do Vladivostoka.

Putovanje se događa u realnom vremenu, a vi okoliš gledate kroz prozor vlaka. Na karti možete točno pratiti gdje se nalazite u tome trenutku. Snimka prikazuje cijelo šestodnevno putovanje željeznicom, a možete birati i kakvi zvukovi će vas pratiti od Moskve do Vladivostoka, od tutnjave željeznice pa sve do slušanja balalajke.

Putovanje uz Tolstoja i Gogolja

Uz to, tijekom putovanja možete slušati i tekstove iz knjiga velikih ruskih pisaca Tolstoja i Gogolja. Od Tolstoja vam se nudi "Rat i mir", dok ćete moći poslušati i Gogoljeve "Mrtve duše". "Željeli smo prikazati ljepote naše zemlje. Transsibirska željeznica je posebna pozivnica u Rusiju. Ideja je da se na putovanje dovedu ljudi koji su o njemu razmišljali, ali nikada se za to nisu odlučili", rekla je glasnogovornica Googlea Rusije Alla Zabrovskaja, piše Guardian.

Snimka koju gledate na stranici, napravljena je u kolovozu prošle godine, a u njezinu proizvodnju uključene su dvije snimateljske ekipe. Za snimanje je trebalo čak 30 dana, jer su radili samo po danu, dok su noćima bili u gradovima na putu. Ruske željeznice tvrde kako je Transsibirska željeznica ostala vrlo popularna među stranim turistima koji čine od 80 do 90 posto putnika u vlakovima.

Pročitajte više