VIDEO Građanski odgoj u Zagrebu kreće od 2. polugodišta, Možemo održao presicu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAKON što su se pojavile razne špekulacije oko uvođenja građanskog odgoja u zagrebačke škole, iz platforme Možemo Indexu su potvrdili da ne odustaju od uvođenja tog predmeta. Već bi od idućeg polugodišta navedeni predmet trebao biti uveden u nekoliko odabranih škola kao pilot projekt.

"Ne odustajemo, jedna od ključnih poruka je da je građanski odgoj jedan od najvažnijih elemenata obrazovnog programa. Cilj nam je da kao u drugim gradovima prvo krenemo s građanskim odgojem kao pilot-projektom koji će se uvesti u nekoliko odabranih škola i to od drugog polugodišta ove školske godine. Do tad ćemo se pripremati za provedbu istog", pojasnili su Indexu iz platforme Možemo koja od 11 sati drži presicu o uvođenju građanskog odgoja u škole u Zagrebu.

> PRESICA MOŽEMO O GRAĐANSKOM ODGOJU

Prošla gradska uprava pripremila program

Prošla gradska uprava je, kako su nam pojasnili, pripremila verificirani program rada za nastavnike.

Iz platforme Možemo poručuju kako su svjesni manjkavosti postojećeg programa građanskog odgoja te najavljuju kako ih planiraju unaprijediti.

"U pripremnoj fazi ćemo unaprijediti kurikulum te u suradnji sa stručnjacima izraditi kurikulum i osposobiti nastavnike. Cijelu pripremu će koordinirati novo povjerenstvo koje će unaprijediti postojeći program i usporediti ga s primjerima dobre prakse kao što imamo u Rijeci. Ta priprema će podrazumijevati uključivanje svih relevantnih dionika kao što su organizacije civilnog društva u obrazovanju za stručno osposobljavanje i usavršavanje", kazali su nam iz Možemo.

"Sve ćemo raditi u suradnji s SDP-om"

To će, navode, raditi u suradnji s kolegama iz SDP-a jer dodaju, kako imaju iste stavove.

"Sve je to proces koji bi trebao dovesti do izrade novih programa i izvedbenih kurikuluma koji će na godinu omogućiti uvođenje građanskog odgoja kao predmet u sve zagrebačke škole u punom kapacitetu", kazali su iz Možemo.

 

Pročitajte više