VIDEO Grom udario u kuću kod Karlovca. Došlo do eksplozija, ozlijeđen vatrogasac

Foto: Trend portal

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegdje i tučom te vjetrom protutnjalo je poslijepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabilježena je tuča, a negdje i jak vjetar.

Tako je vjetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma umirovljenika. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica. Podrumi u dijelovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji.

 

Grom zapalio kuću, došlo do niza eksplozija, ozlijeđen vatrogasac

KaPortal javlja da su velike količine oborina u malo vremena prouzročile bujice na brojnim prometnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Tijekom gašenja, uslijed požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan je vatrogasac ozlijeđen.

"Ozlijeđenog vatrogasca hitna služba je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo klasifikaciju ozljeda. Ako bude potrebno, i helikopter je u pripravnosti, ako ga bude trebalo prebaciti u Zagreb", rekao je zapovjednik JVP-a Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zapeli u vodi, tuča je padala u više dijelova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a za pretpostaviti je da su isključeni iz mreže zbog požara objekta koji se zapalio uslijed udara groma. Na terenu su vatrogasci i gase požar. Na neboderu na Rakovcu vjetar je odnio dio krova koji je još u izradi.

Iz Vodovoda i kanalizacije pozivaju na oprez na kritičnim točkama u Gradu.

"Sustav odvodnje ne može hidraulički u cijelosti prihvatiti ove iznimno velike količine padalina. Posebno je kritična dionica Rakovac, kod nadvožnjaka prema Grabriku, gdje je velika količina vode na prometnici te se upozoravaju vozači da ne koriste taj pravac. Također i druge prometnice i parkirališta su pod vodom. U tijeku je označavanje takvih lokacija znakovima upozorenja. Sve raspoložive službe Vik-a su na terenu", javili su.

Građani javljaju o urbanim poplavama i srušenom drveću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.