VIDEO Guverner ruske regije: Ukrajinci pucali po našim stambenim zgradama, ima žrtava

Screenshot:

GUVERNER ruske regije Brijansk objavio je da su ukrajinske snage otvorile vatru po stambenim zgradama u toj regiji. Radi se o regiji koja graniči sa sjeverom Ukrajine, nedaleko od grada Černihiva.

"Danas su ukrajinske snage otvorile vatru na selo Klimovo. Granatama su oštećene dvije stambene zgrade, ima žrtava među stanovnicima", napisao je guverner Aleksander Bogomaz na svom Telegram kanalu.

Ruska istraga pokazala je da su ukrajinske snage izvele najmanje šest zračnih udara, tvrde ruski prorežimski mediji, pa dodaju da su napadnuti stambeni objekti. Rusi tvrde da je u navodnom ukrajinskom napadu ozlijeđeno najmanje sedmero ljudi te je oštećeno šest kuća.

"Dana 14. travnja 2022., dva borbena helikoptera opremljena teškim naoružanjem, vojnim osobljem Ukrajinskih oružanih snaga ušla su protuzakonito u zračni prostor Ruske Federacije", navodi se u izjavi ruskog odbora. "Letjeli su nisko i izveli šest napada na stambene četvrti u selu Klimovo". Šest zgrada je oštećeno i sedam osoba ozlijeđeno, stoji u izjavi.

Ruski izvori dijele snimku navodnog napada

Ruski izvori društvenim mrežama dijele snimku navodnog napada na selo Klimovo u ruskoj regiji Brijansk. Još uvijek nema neovisne potvrde napada, kao ni autentičnosti snimke. 

 

FSB: Ukrajinci minobacačima napali graničnu postaju

Ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) priopćila je daje granična postaja u regiji Brjansk gađana iz minobacača iz Ukrajine. Nije bilo ozlijeđenih u tom incidentu, ali su neka vozila oštećena, rekao je glasnogovornik FSB-a za državnu televiziju.

Ukrajinski dužnosnik: Nešto je palo i zapalilo se nedaleko od granice

Ukrajinsko ministarstvo obrane i vojska nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentarom.

Savjetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Anton Heraščenko objavio je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je nešto "palo i zapalilo se" u vojnom objektu u Brjansku nedaleko od granice. U objavi se ismijava Rusija jer je odmah okrivila Ukrajinu, ali se eksplicitno ne poriče da je Ukrajina odgovorna.

Rusija jučer zaprijetila napadima na Kijev u slučaju "nastavka sabotaže i napada"

Rusija je izvijestila o nizu napada ukrajinskih snaga na pogranična područja posljednjih tjedana, uključujući i napad na skladište goriva u gradu Belgorodu ranije ovog mjeseca.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu da bi nastavak "sabotaže i napada" ukrajinskih snaga mogao izazvati napade na Kijev.

"Ako se takvi incidenti nastave, onda će posljedica biti napadi na središta u kojima se donose odluke, uključujući i Kijev, od kojih se ruska vojska do danas suzdržavala", reklo je ministarstvo.

Vlasti u četiri ruske regije koje graniče s Ukrajinom i na Krimu pod ruskom kontrolom objavile su u ponedjeljak da pojačavaju sigurnosne mjere zbog, kako su rekli, "mogućih provokacija" s ukrajinske strane. Nakon minobacačkog napada zatvoren je niz škola na tom području, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

Pročitajte više