VIDEO HDZ-ovac prije dva dana otvorio poštanski ured. Milinović pokušao ući, ne radi

Screenshot:  Darko Milinović/Facebook

Ured Hrvatske pošte u Ličkom Osiku, koji je u ponedjeljak svečano otvorio župan Ernest Petry (HDZ), ni danas ne radi, objavio je na Facebooku Darko Milinović iz stranke LiPO.

Iz Županije su ranije objavili da je ured bio zatvoren više od deset godina, što je izazivalo nezadovoljstvo lokalnog stanovništva. Lički Osik je naselje s preko dvije tisuće stanovnika.

Milinović je objavio video u kojem kaže da je u Gospiću bila gužva pa je došao u novootvoreni ured Pošte u Ličkom Osiku. 

"Evo piše guraj, nema radnog vremena. Znači, ured nije radio niti jedne jedine sekunde", rekao je Milinović dok je pokušavao otvoriti vrata poštanskog ureda.

"Zatvoren je prije osam godina. Da napomenem, na vlasti je osam godina Andrej Plenković. Moje pitanje županu je: zašto obmanjujete javnost tri godine i zašto našu županiju stavljate na stup srama svojim ponašanjem i ovakvim odlukama i neistinama u zadnjih nekoliko dana?" rekao je Milinović.

 

Petry: Prije mene se gotovo ništa nije događalo u ovome naselju

Na svečanom otvorenju ovog ureda župan Ernest Petry naglasio je važnost ovog koraka u poboljšanju životnog standarda stanovnika ovog naselja.

"Žitelji Ličkog Osika dosad su morali po pitanju poštanskih usluga kao i za svaki račun koji žele platiti putovati u desetak kilometara udaljen Gospić, što je zasigurno svima otežavalo život. Vlada RH kao i Županija na čijem sam čelu zadnje tri godine intenzivno ulaže u Lički Osik. U tijeku je energetska obnova 32 stambene zgrade, nažalost prije toga gotovo se ništa nije događalo u ovome naselju", rekao je.

"Ljudi ranije putovali u Gospić da podignu 10 eura"

Petry je nekoliko dana ranije svečano otvorio bankomat, a na otvaranju poštanskog ureda je rekao da su "pojedini mediji to drugačije protumačili".

>> Moćni HDZ-ovac svečano otvorio bankomat. Obećao i novu poštu

"Treba uzeti u obzir da su žitelji Ličkog Osika bili primorani ići za Gospić kako bi podignuli 10, 20 eura svog novca i time se izlagali dodatnom trošku putovanja. Stanovnici velikih gradova tome se čude jer iza svakog ugla imaju bankomat, dok u ovakvim mjestima to nije slučaj, odnosno najbliži bankomat je 10 kilometara udaljen", rekao je župan Petry na svečanom otvaranju poštanskog ureda. 

Županija: Građani čestitali županu što je detektirao njihove goruće probleme

Iz Županije su objavili priopćenje u kojem pišu da su građani "prilikom izjave za medije ispred ureda iskoristili priliku i čestitali županu što je detektirao njihove goruće probleme i dao sve od sebe da ih čim prije riješi, naročito starije stanovništvo koje niti nema vozačku dozvolu, a koji ističu kako su uvijek morali moliti prijatelje i susjede da ih odvezu do Gospića kako bi podigli mirovinu i platili svoje komunalne račune što odsad pa nadalje neće biti slučaj."

"Očekuje se da će otvaranje poštanskog ureda doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika Ličkog Osika te olakšati njihove svakodnevne obveze. Otvorenje ovog poštanskog ureda predstavlja pozitivan korak prema poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te pokazuje da se uz zajedničke napore lokalnih i nacionalnih institucija može postići pozitivan ishod za zajednicu", piše u priopćenju Ličko-senjske županije.

Pročitajte više