VIDEO HDZ-ovac zbog svoje svadbe zatvorio dubrovački most

Foto, Video: Ivo Matusic/Dubrovnik Press

U SUBOTU se u Dubrovniku oženio Pero Milković, a tom prilikom on i njegovi uzvanici zatvorili su dubrovački most. Pero u Dubrovniku obnaša dužnost gradskog vijećnika. Osim toga, Pero je i predsjednik dubrovačke Mladeži HDZ-a.

"Lijepo ime Pero"

HDZ-ovac i njegovi prijatelji zaustavili su rastuću kolonu automobila na Mostu dr. Franje Tuđmana, kako bi palili baklje i pjevali.

"Lijepo ime Pero, Pero, Bog ga živio", odzvanjalo je mostom nazvanom po imenu osnivača HDZ-a, dok su Pero i njegovi prijatelji skakali i mahali bakljama.



Gradonačelnik na vjenčanju

Na Milkovićevom vjenčanju bio je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Osim na svadbi, gradonačelnik je bio prisutan i na Perinoj momačkoj večeri. Tu su još bili i državni tajnik Frano Matušić te državna tajnica Nikolina Klaić, javlja Dubrovački dnevnik.

Pokušali smo doći do Frankovića, ali nije nam se javljao na telefonske pozive. Upitali smo i dubrovačku policiju jesu li dobili ikakvu dojavu o paljenju baklji na javnom mjestu.

"Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nije zaprimila dojavu niti raspolaže saznanjima da su se u posljednje vrijeme na Mostu dr. Franje Tuđmana palile baklje. Paljenje baklji, odnosno pirotehničkih sredstava na javnome mjestu regulirano je Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kojim je u čl. 90. za paljenje pirotehničkih sredstava na javnome mjestu propisana novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kn", odgovorili su nam iz policije.



 

Pročitajte više