VIDEO Hitna pomoć objavila snimku vožnje kroz ogromni požar u Dalmaciji

Screenshot: Facebook

Požar kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji ponovo je stavljen pod kontrolu vatrogasaca te više nema otvorenog plamena ni širenja požara, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica. Požar je lokaliziran u 8,30 sati, a na terenu je 37 vatrogasaca s 12 vozila.

Tijekom noći na osiguranju i sanaciji požarišta bio je angažiran 51 vatrogasac s 20 vatrogasnih vozila iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Šibenik i Zadar, JVP-a Šibenik i Knin te DVD-a Zaton, Šibenik, Zablaće, Grebaštica, Primošten i Brodarica-Krapanj.

Izvršena je smjena i otpuštanje dijela snaga s požarišta, pa tako i izvanredne dislokacije iz Splitsko-dalmatinske županije. Na intervenciji je ukupno ozlijeđeno pet vatrogasaca. Požar je prvo stavljen pod kontrolu u petak, ali je s jačanjem vjetra ponovo bio aktiviran rub požarišta.

Hitna objavila snimku

Na društvenim mrežama jučer je objavljena snimka koja je nastala prekjučer. Riječ je o snimci iz vozila hitne pomoći koje je jurilo na intervenciju kroz opožareno područje.

"Evo nekoliko snimaka s jučerašnjeg požara, s intervencije na koju smo išli jer je našem vatrogascu pozlilo.Nadređeni navode da Hitnoj službi nije potreban beneficirani radni dan, pojedinci "ne znaju" i ne žele znati da je Hitna služba UVIJEK prisutna na svim katastrofama, pozarima, poplavama, padovima zrakoplova, prometnim nezgodama.... Kolege, želim vam što mirniju sezonu", objavljeno je na Facebook stranici Hitna 194.

 

Pročitajte više