VIDEO Hrvat detaljno opisao troškove života u Njemačkoj

Screenshot: YouTube

IVAN Lovrić, Hrvat koji s obitelji živi u Njemačkoj, objavio je video u kojem je pobrojao sve troškove života u Njemačkoj u 2020. godini.

Lovrić na svom YouTube kanalu Lovra to radi zadnjih nekoliko godina svake godine. U novom videu situaciju je prilagodio najnovijim promjenama u ovoj zemlji u koju ide jako puno Hrvata.

"U današnjem videu ću vam pokazati koliko iznose mjesečni troškovi moje, četveročlane obitelji u Njemačkoj u 2021. godini", kazao je Lovrić.

"Najveći trošak ukoliko nemate nekretninu je cijena najma. U našem slučaju to iznosi 1150 eura", kazao je. Dodao je da tu ulaze ukupni troškovi uz najam. Naprimjer parking, grijanje, topla voda. Kaže i da se on nalazi u kvartu gdje su cijene nešto više.

Kaže da cijena odvoza smeća godišnje košta 252 eura, a to je mjesečno 21 euro. Struja mjesečno je 65 eura, kaže. Internet kaže da plaćaju mjesečno 35 eura.

Iduća je pretplata koju je Lovrić usporedio s televizijom kod nas. To je, kaže, 17.50 centi mjesečno.

Tri mobitela su, kaže, mjesečno oko 60 eura.

Lovrić je u snimci pobrojao i ostale troškove. Sve skupa, njegova obitelj mjesečno potroši između 2700 i 2800 eura. No, naglasio je da on i obitelj imaju neke specifičnosti kad su u pitanju troškovi i da netko može proći dosta jeftinije.

Pročitajte više