VIDEO Hrvoje Zekanović najavio kandidaturu za šibenskog gradonačelnika

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Hrvatskih suverenista (HS), Hrvoje Zekanović, najavio je u subotu kandidaturu za gradonačelnika Šibenika na trgu ispred katedrale, istaknuvši kako je uvjeren da će HS donijeti preokret i prosperitet na novom valu suverenizma, domoljublja i lokalpatriotizma.

"Odabrali smo ovaj trg kao jedno posebno mjesto za sve Šibenčane, mjesto koje je prožeto kulturom, tradicijom, baštinom, poviješću, a ja ću reći i emocijom. Trg nosi ime Trg Republike Hrvatske, što mu daje poseban značaj i iznimno mi je drago tu najaviti svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika", rekao je Zekanović, koji je siguran da će građani prepoznati ono što Suverenisti i njihovi partneri rade svih ovih godina. Vjeruje da će Šibeniku donijeti novi duh, novi preokret, prosperitet na novom valu suverenizma, domoljublja i lokalpatriotizma.

U Šibeniku vidi neke komunalne pomake, no i da grad ipak zaostaje za ostalim gradovima na obali. 

"Kada nekoga pitate kako se u Šibeniku živi, netko će reći 'živi se lijepo, ali živi se i teško'. Zašto se živi lijepo? Zato što je Šibenik lijep grad. Međutim, kada govorimo o životu u Šibeniku, moramo imati na umu da je Šibenik grad ovršenih, da je grad blokiranih, grad socijalnih slučajeva", ocijenio je.

Komentirao i Milanovića

Zekanović je upozorio da, nažalost, većina mladih ne može naći svoj kruh i prosperitet u Šibeniku i primorani su ga napuštati. "Upravo su Suverenisti ti koji će se potruditi i, sigurni smo, i naći način da mladi ostanu u Šibeniku i da Šibenik bude grad mladih, ali i da se pomogne svima onima u socijalnim kategorijama", istaknuo je, dodavši da je uvjeren da će ući u drugi krug izbora. 

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je u petak komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića da Zlata Đurđević nema potporu HDZ-a i parlamentarne većine za najviše pravosudno tijelo, Vrhovni sud, jer je pristala biti dio protuzakonite procedure.

"To što smo mi bili i bit ćemo protiv imenovanja Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, to je naše pravo, a ako se to njemu ne sviđa, može to reći na malo kulturniji i pitomiji način, ali već smo navikli na njegov izričaj, koji najviše govori o njemu samome, a ne Suverenistima", rekao je Zekanović. 

Sačić mu dao potporu

Istaknuo je da će ključne točke njegova programa biti poduzetništvo, socijalne kategorije i demografija. 

"U Šibeniku bih istaknuo problem TEF-a, koji je bio strateški projekt Andreja Plenkovića i aktualne garniture u gradu. Nije se napravilo ništa, a drugi projekt koji je iznimno važan, a košta građane oko 20 milijuna kuna, projekt je obnove tvrđave sv. Ivana, gdje je zbog indolencije i nerada gradske uprave Grad Šibenik pred bankrotom", ustvrdio je Zekanović. 

Potporu mu je dao saborski zastupnik Željko Sačić, koji je istaknuo kako ne sumnja da će ući u drugi krug, a da je tada sve moguće. Zekanović predstavlja onaj "konzervativan, pravi hrvatski štih koji i ovdje treba zauvijek ostati", poručio je.

Pročitajte više