VIDEO I FOTO Oluja u Osijeku: Vjetar odnio krov zgrade, pod autom se otvorila rupa

Foto: Čitatelj Indexa, Dubravka Petric/PIXSELL

OLUJNO nevrijeme  praćeno jakom kišom i grmljavinom pogodilo je danas poslijepodne osječko područje.

> Snimke i fotografije nam slobodno šaljite na desk@index.hr, samo nam napišite gdje su snimljene.

Obilna kiša potopila je neke prometnice i parkirališta, a Ravnateljstvo Civilne zaštite izvijestilo je kako je u u Ulici Matije Gupca olujni vjetar na cestu i parkiralište odnio krov s trećeg kata obližnje zgrade, pri čemu jedan dio prouzročio prekid napajanja tramvaja.

Pod jednim automobilom otvorila se rupa dok je stajao na parkiralištu, pa su ga vatrogasci izvlačili za vrijeme oluje.

 

Poplavljeni podrumi

"Županijski centar 112 zaprimio je i nekoliko dojava o poplavljenim podrumima u gradu. Počeo je padati i sitan led", objavila je Civilna zaštita.

 

Čitatelji su nam poslali i snimku nevremena u Čepinu.

 

Objavljena upozorenja zbog poplava i jake kiše

DHMZ je, podsjetimo, danas objavio narančasto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog najavljenih lokalno izraženih pljuskova i grmljavine.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena, koja mogu prouzročiti veliku štetu, i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", piše DHMZ.

Slična upozorenja su objavljena i za nedjelju, s izuzetkom osječke regije, za koju je objavljeno crveno upozorenje zbog izraženih poplava, uglavnom u Posavini. Količina oborine će se kretati od 60 do 90 mm.

"Poduzmite mjere kako biste se zaštitili. Djelujte prema savjetima koje su dale nadležne službe. Očekuju se izraženije poplave, koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", piše DHMZ.

Pročitajte više